Întrebări frecvente

Dacă devin gazdă, trebuie să am tot timpul o cameră disponibilă pentru eventualele solicitări?

Nu, este suficient să îți exprimi dorința de a deveni gazdă și de a face parte din Comunitatea Solidarității, iar noi te vom introduce în baza noastră de date și vom verifica disponibilitatea de a găzdui pe cineva în momentul în care primim o solicitare în acest sens. Ulterior, tu vei fi cel care decide dacă poți sau nu acorda cazarea.

Cum pot deveni o gazdă?

Dacă ești reprezentantul unei unități de cazare de tip hotel / pensiune sau apartament, te invităm în secțiunea “Oferă ajutor” pentru a bifa serviciul ”Cazare”. Ulterior vei fi contactat de un reprezentant al Asociației M.A.M.E. pentru a discuta detaliile parteneriatului.

Ce se întâmplă dacă am semnat un parteneriat și, cu toate acestea, în momentul în care mi se solicită ajutorul, nu mai am disponibil spațiul de cazare?

A fi membru în Comunitatea Solidarității nu înseamnă că ești obligat să oferi spațiul de cazare propus de tine, dacă se întâmplă ca, la momentul în care ți se solicită ajutorul, acesta să nu fie disponibil. Întotdeauna, vom verifica disponibilitatea unei camere înainte de rezervare. Împreună pentru Sănătate este o platformă ce reunește mai mulți oameni de bine care oferă același tip de ajutor, lucru care ne oferă posibilitatea de a apela și la alți parteneri atunci când tu nu ești disponibil. A fi membru al acestei comunități înseamnă doar să fii dispus să ajuți, atunci când poți.

Pot dona medicamente dacă nu sunt o companie farmaceutică?

Da, medicamentele pot fi donate și de persoane fizice dacă acestea se află în termenul de valabilitate și au fost păstrate în condițiile înscrise pe ambalaj.

Există vreun cost ascuns în spatele serviciilor oferite, prin intermediul platformei, de către Asociația M.A.M.E. sau partenerii acesteia?

Serviciile oferite prin intermediul platformei sunt complet gratuite, excepție făcând soluțiile de cazare pentru care gazda a ales un tarif preferențial. Gazdele au posibilitatea de a alege dacă oferă cazarea pro bono sau la un cost mai mic, însă acest lucru va fi comunicat transparent către tine în momentul solicitării.

Cum pot beneficia de ajutor prin intermediul platformei?

Trebuie să completezi formularul disponibil la rubrica “Solicită ajutor”, având în vedere să ne oferi cât mai multe informații despre nevoia ta. În cel mai scurt timp, vei fi contactat de un reprezentant al Asociației M.A.M.E. pentru a discuta despre cum poți fi ajutat. 

Am nevoie de bani. Cum mă puteți ajuta?

Fondurile noastre, ale Asociației M.A.M.E., sunt direcționate exclusiv către acoperirea serviciilor psiho-socio-medicale, pe care le oferim copiilor și tinerilor diagnosticați cu boli grave. Din această cauză, nu avem resurse la dispoziție pentru a susține nevoi financiare ale unor cazuri individuale. Totuși, pentru a veni în sprijinul situațiilor de acest gen, oferim solicitanților consultanță în strângerea de fonduri și le alocăm un număr de SMS cu ajutorul căruia pot primi donații în bani.

Cum pot beneficia de alocarea unui număr de SMS?

Te invităm să accesezi secțiunea “Solicită ajutor” pentru a completa formularul disponibil, bifând opțiunea “Alocarea unui număr de SMS pentru strângerea de fonduri”. În cel mai scurt timp, vei fi contactat de un reprezentant al Asociației M.A.M.E. pentru a discuta detaliile procedurii de alocare a unui număr de SMS.