Help for Health

Modalități prin care putem ajuta persoanele diagnosticate cu afecțiuni grave:

...
Consiliere pentru strângerea de fonduri

Oferim persoanelor diagnosticate cu boli grave consultanță în vederea strângerii fondurilor de care au nevoie pentru plata unor tratamente, investigații medicale sau intervenții chirurgicale ce nu pot fi efectuate în România, nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate sau nu pot fi acordate în timp util. De asemenea, le punem la dispoziția acestora mecanismul de donație prin SMS, astfel încât să strângă fondurile de care au nevoie.


...
Soluționarea altor nevoi

De cele mai multe ori, persoanele grav bolnave nu au nevoie doar de servicii medicale corespunzătoare, ci și de suport în găsirea unor medicamente, transport casă-spital, sprijin pentru traducerea unor documente medicale și multe alte bunuri și servicii absolut necesare pentru a trece cu bine peste perioada de criză. Depunem zi de zi eforturi pentru a găsi cele mai potrivite soluții pentru pacienții care ne solicită ajutorul.

...
Accesarea serviciilor medicale potrivite

Prin intermediul platformei, Asociația M.A.M.E. oferă pacienților cu boli grave servicii de informare și îndrumare medicală către clinici și spitale din țară și din străinătate, unde aceștia se pot adresa pentru tratarea problemei de sănătate cu care se confruntă.

...
Sprijin pentru a găsi cazare

Prin intermediul acestei soluții digitale, conectăm pacientul și aparținătorii acestuia cu oameni de bine din țară și din străinătate, dispuși să îi sprijine în găsirea unor opțiuni de cazare, cât mai aproape de spitalul unde se tratează.

Despre proiect

Pacienții cu afecțiuni grave din România și aparținătorii acestora au numeroase nevoi în perioada de confruntare cu boala. Printre acestea se numără: necesitatea de a fi informați și îndrumați către serviciile medicale cele mai potrivite, care să le trateze problema medicală, găsirea unor medicamente ce nu sunt disponibile pe piață, lipsa fondurilor necesare pentru plata unor investigații și tratamente nedecontate de CNAS, găsirea unei soluții de cazare în apropierea unității medicale unde se tratează, dar și alte tipuri de nevoi apărute în procesul de investigare și tratare a bolii. Pentru a veni în sprijinul pacienților cu boli grave, Asociația M.A.M.E. cu sprijinul Fundației Vodafone România, a dezvoltat platforma www.impreunapentrusanatate.ro, pentru a construi o Comunitate a Solidarității, care să îi aducă împreună pe cei ce au nevoie de ajutor cu cei care pot ajuta. 

Știri din domeniul sănătate

Medicina este într-o continuă transformare și adaptare. Te invităm să decoperi aici cele mai importante știri din domeniu, dar și articole care tratează subiecte ce țin de ultimele tehnologii, tratamente și descoperiri medicale, alături de diverse informații legislative relevante, astfel încât să fii tot timpul la curent cu tot ceea ce se întâmplă în acest sector de activitate. 

Citește mai departe

Comunitatea solidarității

Fii parte din Comunitatea Solidarității! Aici, poți să oferi ajutor persoanelor care se confruntă cu o boală gravă și se află în dificultate. Te invităm să completezi formularul de mai jos, bifând tipul de ajutor pe care dorești să îl oferi: cazare pentru pacienți sau aparținătorii acestora, transport până la spital, medicamente necesare, traducere de acte medicale, diverse bunuri și servicii sau orice alt tip de ajutor.

Listă parteneri

Testimoniale pacienți

“Vă mulțumim din suflet pentru tot ceea ce ați făcut pentru familia noastră. Soția se luptă de câțiva ani cu un cancer care a recidivat și, în momentul în care v-am cerut ajutorul, efectiv nu mai știam încotro să ne mai îndreptăm. Epuizasem toate resursele și soluțiile pe care le aveam. După discuția cu dumneavoastră, am înțeles că există speranță și alte soluții de care noi nu știam până la acel moment. Ne-ați fost alături și ne-ați învățat cum să reușim să facem rost de fonduri pentru investigațiile și tratamentele soției, care nu sunt decontate de CNAS, și nici nu știm cum să vă mulțumim îndeajuns. Sper să găsiți mereu puterea și ajutorul de care aveți nevoie pentru a merge mai departe.” a declarat soțul doamnei Elena R., pacient oncologic, beneficiară a serviciului de consultanță strângere fonduri.

Soțul doamnei Elena R., pacient oncologic, beneficiară a serviciului de consultanță strângere fonduri

Testimoniale parteneri

„Când mi s-a propus să mă implic în acest proiect, am fost foarte bucuroasă că pot ajuta persoanele aflate în nevoie. Îmi dau seama cât de greu le este și îmi doresc ca, prin gestul meu, să le fac confruntarea cu boala un pic mai ușoară. Sunt foarte impresionată de fiecare poveste în parte și, în același timp, de puterea și curajul pe care aceștia le au de a lupta pentru viața lor. Sunt recunoscătoare Asociației M.A.M.E. pentru că mi-a oferit posibilitatea de a mă implica și de a face bine acolo unde este atât de mare nevoie de el. Sper ca și alte persoane să se alăture acestei comunități astfel încât să puteți oferi cât mai mult sprijin.” a declarat reprezentantul Villei Edera Residence București

Reprezentantul Villei Edera Residence București